De vijf talen van de liefde
Geschreven door Kim Luu
Wist je dat bijvoorbeeld sexuele problemen in een relatie eigenlijk meer te maken hebben met het vervullen van de emotionele behoeftes van jouw partner dan met fysiek contact? Maar hoe vervul je die emotionele behoeftes? En hoe weet je welke dit zijn? 
Gary Chapman beschrijft in zijn boek de vijf voorkeuren, ook wel liefdestalen genoemd, waarin we ons het meest geliefd voelen. We zouden onszelf en onze partner zoveel meer begrijpen als wij weten wat onze eigen voorkeur is en die van onze partner, wat een boost zal geven aan jouw relatie.

Stel, jullie zijn allebei al tijden druk. Jouw partner wilt zijn liefde aan je tonen en komt thuis met een bos bloemen en gaat daarna door naar de sportschool. Jij reageert teleurgesteld. Die arme stumpert begrijpt vervolgens niets van jouw reactie. Hij voelde zich juist attent door een bos bloemen mee te nemen voor jou, daarmee wilde hij zeggen dat hij je waardeert.
Wat gaat hier mis? Jij wilde juist het liefst de avond samen doorbrengen en omdat hij gaat sporten, voel jij je ondergewaardeerd.
Belangrijk is nu wat je doet; bedank je jouw partner voor de mooie bos bloemen en laat je het erbij? Of vertel je jouw partner dat je de bos bloemen natuurlijk erg waardeert, maar dat je eigenlijk toe was aan een avondje quality time? Door aan te geven waar jij behoefte aan hebt, kan jouw partner daar weer op in spelen en andersom natuurlijk ook.

Chapman geeft aan dat het belangrijk is om de emotionele liefdestank te blijven vullen, zodat jullie je allebei gewaardeerd, geliefd en veilig voelen in je relatie. Hij beschrijft vijf manieren hoe je deze liefdestank kunt vullen:
1 - Bevestiging/waardering in woorden
2 - Quality time
3 - Cadeaus
4 - Behulpzaamheid
5 - Fysieke aanraking

In een goede relatie worden alle vijf talen goed gesproken. 
Toch heeft ieder zijn eigen voorkeur waarbij de liefde het hardst binnenkomt. 
Waarin voel jij je het meest geliefd? Waarin voelt jouw partner zich het meest geliefd? 
Stel dat jij vooral jouw liefde haalt uit de woorden van waardering en bevestiging van jouw partner, maar jouw partner is geen prater en denkt dat hij het meest zijn liefde kan laten blijken door te helpen in het huishouden dan praten jullie min of meer langs elkaar heen. Jij kan je dus gaan afvragen waarom hij niet uitspreekt hoeveel hij van je houdt. Terwijl hij ondertussen zijn liefde uit door jou te helpen en te ontlasten in huis. Hoe zonde zou het zijn als nu juist hierdoor jouw relatie in zwaar weer beland, terwijl ieder hopeloos zijn liefde uit op een ander manier? 

Probeer eens erachter te komen wat jouw partners liefdestaal is en pas die eens toe. Let op hoe jouw partner hierop reageert en wat dit doet voor jullie relatie. Je zal versteld staan..

Kim Luu
Kim Luu werkt met vrouwen die twijfelen en ongelukkig zijn binnen hun relatie om duidelijkheid te creëren. Ze is op dit gebied een ervaringsdeskundige en ze heeft hierdoor een eenvoudig en bewezen 5-stappen systeem ontwikkeld. Als je geïnteresseerd bent in het stoppen met twijfelen en duidelijkheid wil, klik hier om je gratis strategische doorbraaksessie in te plannen. 
FB Comments Will Be Here (placeholder)
©2018-2019 WeSocialWOMEN.com

Gezien op: LINDA.festival
Ons andere label: WeSocialMEN